ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ | ΝΕΑ ΤΗΣ 73ΗΣ Δ.Ε.Θ. | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δ.Ε.Θ. | ΙΣΤΟΡΙΑ Δ.Ε.Θ. | ΙΣΤΟΡΙΑ Α.Π.Ε. - Μ.Π.Ε. | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

   
     
   
   

 
Νέα της 73ης Δ.Ε.Θ.
 

73η ΔΕΘ- Απονομή «Πράσινων Βραβείων Επιχειρηματικής Καινοτομίας»

9 Σεπτεμβρίου 2008 (18:37 UTC+2)

Τις επιχειρήσεις που παράγουν τεχνολογία και υπηρεσίες για την προστασία του περιβάλλοντος και προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και επιχειρήσεις που εφαρμόζουν τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον, βράβευσε σήμερα η Helexpo, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού «Πράσινα Βραβεία Επιχειρηματικής Καινοτομίας».

Τα συνολικά τρία βραβεία έλαβαν οι επιχειρήσεις Pilux & Danpex A.E. (για τη δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος, που συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας), Porto Carras Grand Resort (για την οικολογική διαδικασία παραγωγής νερού, για τις ανάγκες της επιχείρησης, μέσω πρωτοποριακής τεχνολογίας αφαλάτωσης, σε μία περιοχή με μεγάλη λειψυδρία). και Βαρβαρεσος Α.Ε. Ευρωπαϊκα Νηματουργεια. (για τη βιώσιμη ανάπτυξη και προσήλωση σε θέματα περιβάλλοντος).

Έπαινοι απονεμήθηκαν στις εταιρίες Aloumil Μυλωνας Α.Ε., Toyota Ελλας ΑΒΕΕ, Αγροτικη Τραπεζα της Ελλαδος και ΣΚΑΪ.

«Για το ΥΠΕΧΩΔΕ όχι μόνο δεν τίθεται δίλημμα ‘‘Περιβάλλον ή Ανάπτυξη’’, αλλά οι δύο αυτές έννοιες είναι αλληλένδετες, και η πολιτική του Υπουργείου βασίζεται και θα βασίζεται στην έννοια της Αειφόρου Ανάπτυξης», τόνισε ο γενικός γραμματέας Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του υπουργείου, Ευάγγελος Μπαλτάς, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση της απονομής των βραβείων. Ο κ.Μπαλτάς υπενθύμισε ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του Δ’ ΚΠΣ υλοποιούνται από το ΥΠΕΧΩΔΕ έργα Περιβάλλοντος, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 900 εκατ.ευρώ.

Στον διαγωνισμό, που διοργάνωσε η Helexpo, με την στήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), στο πλαίσιο του 4ου Business Forum της 73ης Διεθνούς Έκθεσης, συμμετείχαν συνολικά 32 επιχειρήσεις.

« Επιστροφή

   

 

 

 
   

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ