Ελβετία - Διάλεξη του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη για την ελληνική γλώσσα

Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης έδωσε χθες το βράδυ ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης, με θέμα «Σταθμοί στην πορεία της ελληνικής γλώσσας», ως προσκεκλημένος του Συλλόγου Ελλήνων Γενεύης.

Ο κ. Mπαμπινιώτης τόνισε ότι η γλώσσα είναι η ταυτότητα, ο πολιτισμός, η ίδια η ύπαρξη ενός λαού. Ανέλυσε την ιδιαιτερότητα της ελληνικής γλώσσας, όχι τόσο λόγω της παλαιότητάς της όσο της συνέχειάς της, αφού ομιλείται συνεχώς επί τέσσερις χιλιετίες και σ' αυτήν σπουδαίοι στοχαστές παρήγαγαν μεγάλη σκέψη και επεσήμανε την παρουσία της σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

Τέλος, έκανε οδοιπορικό στην εξέλιξή της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα καταλήγοντας στη σημασία που πρέπει να αποδίδεται στην ποιότητα της ελληνικής που ομιλείται και γράφεται σήμερα, ενώ εξήρε τη μακρά παράδοση του Πανεπιστημίου της Γενεύης στις ελληνικές σπουδές.

Τη διάλεξη του καθηγητή Μπαμπινιώτη, τον οποίο παρουσίασε στο ακροατήριο με θερμά λόγια ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Andre Hurst, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Ελβετίας Ιερεμίας και ο νέος γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Γενεύη, Ν. Μπάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ