Το πάθος για το ποδόσφαιρο, το καλό φαγητό και τη ζωή ενώνει Έλληνες και Λατίνους σε συνοικία του Λος Άντζελες

Το πάθος για το ποδόσφαιρο, το καλό φαγητό αλλά και την ίδια τη … ζωή ενώνει Έλληνες και Λατίνους, που ζουν γύρω από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, στο Λος Άντζελες, στο Byzantine-Latino Quarter.

«Καθένας από εμάς είναι ένας άγγελος με ένα φτερό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πετάξουμε, ο ένας αγκαλιάζοντας τον άλλο», γράφει το σύνθημα σε τοίχο κτιρίου της συνοικίας, που βρίσκεται στη γωνία των οδών Pico και Normandie και την οποία παρουσιάζει στο καθημερινό της ένθετο “Calendar” η εφημερίδα “Los Angeles Times”.

Αυτό αποτελεί και το βαθύτερο νόημα της συνοικίας όπου συγκατοικούν σε πλήρη αρμονία Έλληνες, Μεξικάνοι και άλλοι κεντροαμερικανοί. Η περιοχή που παλιότερα ήταν γνωστή ως « Ελληνική γειτονιά» λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ελλήνων κατοίκων και επιχειρηματιών, μετονομάστηκε σε Byzantine- Latino Quarter το 1997.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες έχουν μετακομίσει από την ευρύτερη περιοχή επιστρέφουν εκεί κάθε Κυριακή για να παραστούν στην λειτουργία στην Αγία Σοφία, που γιόρτασε πέρυσι τα 100 της χρόνια, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Η εκκλησία είναι διακοσμημένη με περίτεχνες τοιχογραφίες, και βιτρώ. Εκεί κοντά οι λατινογενείς οικογένειες προσέρχονται να προσευχηθούν στην ιστορική Εκκλησία του Αποστόλου Θωμά της Καθολικής Εκκλησίας , που ιδρύθηκε το 1903.

Τις Κυριακές τα συγκεντρωμένα πλήθη, μετά τη λειτουργία, καταφεύγουν για φαγητό στο ελληνικό εστιατόριο Papa Cristo’s όπου σερβίρονται ελληνικός γύρος και καλοψημένη σπανακόπιτα από το 1948, ενώ αυθεντικές μεξικανικές σπεσιαλιτέ μπορεί να γευτεί κάποιος στο οικογενειακό μαγειρείο El Farolito.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ